Φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες στο σχολείο

wp_20161222_006Εμείς οι αθητές του Γ1 και του Γ2 την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, μαζί με τους δασκάλους μας
κ. Νίκο Δημητρίου και κ.Σοφία Λέκκα φτιάξαμε παραδοσιακούς  χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες.
Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας, μαθητές και δασκάλους, και πήραμε όλοι μας άρωμα … χριστουγεννιάτικης προετοιμασίας καθώς και από τους κουραμπιέδες μας…
wp_20161222_009Τη συνταγή έφερε ο κ. Νίκος και μαζί με την κ. Σοφία μας έδειξαν όλα τα βήματα για την παρασκευή τους δηλαδή τα υλικά αναλυτικά και την εκτέλεση της συνταγής.
wp_20161222_008Τα αρώματα που έβγαινναν από το ψήσιμο των κουραμπιέδων μοσχοβόλησαν σε ολόκληρο το σχολείο μας!
Ευχόμαστε σε όλους σας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!
wp_20161222_005*Σας προτείνουμε να φτιάξετε και εσείς κουραμπιέδες με τη δική μας συνταγή!

Κουραμπιέδες

Υλικά
2 κούπες αμύγδαλα ( ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα και κομμένα σε κομμάτια όχι πολύ μικρά)
Φυτίνη 500 γραμμάρια
Φρέσκο βούτυρο 500 γραμμάρια
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κούπα μαστίχα Χίου ( ποτό)
10 κούπες περίπου αλεύρι αλατίνη για όλες τις χρήσεις
8 βανίλιες
4 κρόκους αυγών
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
* Η κούπα είναι η ίδια για τα αμύγδαλα, το αλεύρι και την άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε  με το μίξερ σε μια λεκάνη  τη φυτίνη και το βούτυρο μαζί.
Μόλις περάσουν 15 λεπτά , ρίχνουμε την κούπα με την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 25 περίπου ακόμα λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε τις βανίλιες, τη μαστίχα, τα αμύγδαλα και το μπέικιν.
Στη διάρκεια που ρίχνουμε τα υλικά το ανακάτεμα  των υλικών με το μίξερ, συνεχίζεται.
Τέλος ρίχνουμε μία μία τις κούπες το αλεύρι και με το χέρι μας πλέον ανακατεύουμε τα υλικά.
Πλησιάζοντας στην 8η με 9η κούπα , ελέγχουμε τη ζύμη μας . Δεν πρέπει να γίνει σφυχτή.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
*Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ τη συνταγή μας
%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b9%ce%ad%ce%b4%ce%b5%cf%82

Advertisements
This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s